06/2014 16 piiblilaager
Mari Vahermägi, Avatud Piibli Ühingu tegevjuht

Avatud Piibli Ühing korraldab Piiblilugemise laagreid (PLL) alates 2003. aastast. PLL eesmärgiks on luua keskkond kus lapsed ja noored võiksid kohtuda Jumalaga ning oleksid julgustatud tegema tema poole järgmise sammu.
Laagris on kõrge piiblikasutus, samas ei tähenda see, et lapsi sunnitaks päevad läbi Piiblit lugema. Jumala kõnetus sõnas ja palves on tähelepanu keskmes ning konkreetne teema Piiblist avatakse lapsele läbi erinevate tegevuste ja sündmuste. Tahame muuta laste ja noorte esmase piiblikogemuse positiivseks, jumalasuhtest motiveeritud isiklikuks praktikaks, mis otseselt haakub noore eluga, ning anda talle esmased töövahendid.

Igal lapsel ja noorel on vabadus ise otsustada, kui kaugele ta sel teekonnal minna soovib või julgeb – välistatud on igasugune hindamine, manipuleerimine või sund. Igal lapsel on laagris isiklik mentor, kellega laps soovi korral võib arutada kõiki tema jaoks olulisi küsimusi ja palvetada.

Tähelepanuväärne on üle Eesti erinevaist kirikutest pärinev noorte vabatahtlike meeskond, kes 24/5 lapsi teenivad, olles lastele elavaks ning innustavaiks eeskujudeks. Oikumeenilises keskkonnas õpitakse tegema meeskonnatööd ja paljudele noortele on see esimese juhtimiskogemuse saamise koht.

PLL toimuvad lastele (8-11a), noortele (12-15.a), vanematele noortele (16+). Täpsem info ja registreerimine www.pll.ee – kuni kohti jätkub.