10/2014 02 uus kolgata
Leho Paldre, Tartu Kolgata koguduse pastor

Paljude toetajate abiga sai Tartu Kolgata baptistikogudus oktoobrikuus kokku summa, mis oli tarvis uue kogudusehoone lõplikuks väljaostmiseks. Kogudus kolis vanast palvelast uude Veski 40 asuvasse avarasse kaasaegsesse hoonesse novembris 2013. Varem kuulus hoone uusapostlikule kirikule, kes ehitas selle 1995. aastal.

Aasta tagasi, 21. oktoobril 2013, kirjutasid Kolgata koguduse esindajad notari juures alla ostu-müügi dokumentidele, mille järgi pool ostuhinnast maksti kohe ja teine pool tuli maksta pooleteise aasta jooksul. Kokku oli vaja 500000 eurot, millest 125000 eurot oli tarvis koguda annetustest. Samuti ei olnud aasta tagasi veel teada, kas õnnestub müüa koguduse vana palvela. Aprillis 2014 ostis Tähe 66 asunud palvela MTÜ Emajõe Suveteater. Oktoobriks 2014 – pool aastat enne tähtaega – saadi kokku ka annetustest plaanitud 125000 eurot. See tähendas, et hoone ostuhinna teise poole sai ära maksta.

Jumal oma helduses on teinud ime, et 21. oktoobril(!) 2014 kirjutasid Kolgata 

koguduse juhatuse esimees Tõnu Lehtsaar ja Uusapostliku Kiriku Eestis esindaja Andre

s Aan notari juures alla dokumentidele, mille järgi kogudusehoone läks lõplikult Kolgata koguduse omandisse. "Halleluuja! Tänage Issandat, sest tema on hea, sest tema heldus kestab igavesti!" (Ps 106:1).

02 kolgata meeskond

Kolgata kogudus avaldab suurt tänu igale isikule ja kogudusele, kes on koguduse suurele ususammule kaasa elanud, palvetanud ja toetanud. „Ilma teie abita me ei oleks nii suurt summat suutnud tasuda," tõdeb Tõnu Lehtsaar. 96% summast on tulnud Eestist – paljudest väikestest ja mõnest suuremast annetusest. Kes on plaaninud uue hoone väljaostu toetada, siis neid julgustab Kolgata kogudus seda jätkuvalt tegema. Esimese sissemakse tegemiseks võttis kogudus aasta tagasi ka laenu, millest praeguseks on veel 63000 eurot tagasi maksta. Iga sihtannetus aitab laenu tagasimaksmist kiirendada ja pühenduda koguduse põhitegevusele.

Oktoobri keskel tähistas Kolgata kogudus 113. aastapäeva evangeelse õhtu ja piduliku tänuteenistusega. Kuu aega varem läkitati välja meeskond, kes rajas Tartusse uue koguduse TELK (Tartu Evangeelne Linnakogudus). Uue koguduse teenistused on Barclay hotelli konverentsisaalis.