Juuni 2019 25 olevistekool
Rait Tõnnori, Oleviste kogudus

Oleviste koguduse piiblikool „Piibel rongiaknast“ lõppes 26. mail. Aastasel põneval rännakul läbi Piibli olid vaatluse all kõik 66 raamatut. Nagu rongiga sõites pole võimalik igas paigas pikalt peatuda, nii olid ka loengud pigem ülevaatlikud ja keskendusid olulistele teemadele. Teekonna lõpuks omandasid osalejad aga tervikliku ülevaate kogu Pühakirjast.
„On eriline privileeg ja Jumala arm, et Oleviste kogudus võib korraldada piibliõpet,“ sõnas Veljo Kaptein. „Igal aastal oleme teinud midagi erinevat, lähtuvalt Püha Vaimu suunistest ja koguduse vajadusest. Olgu see evangelism, diakonite koolitus, kodugrupijuhtidele suunatud õpe, ikka teenib see Jumalariigi töötegijate ettevalmistamise ja väljaläkitamise eesmärki.“
Loengute ettevalmistamine oli pastor Kapteinile võrdlemisi töömahukas protsess, samas ka võimalus ise palju juurde õppida.
„Kool andis mulle rohkesti teadmisi Piibli kohta,“ ütles kursuse läbinud Marcus Zujev. „Õppisin uusi asju, mis on vajalikud selle imelise raamatu mõistmiseks.“ − „Piiblikool andis mulle korraliku ülevaate tervest Piiblist,“ lisas Harri Puskar.
Loengud toimusid iga kuu viimasel pühapäeval. Need on järelkuulatavad veebilehel: oleviste.ee/kogudus/kursused/piiblikool.