Jaanuar 202026 1 magus tellis
Gunnar Kotiesen, Rakvere Karmeli koguduse pastor

Selle küsimuse esitas Jumal Vanas Testamendis erinevatele inimestele mitmeid kordi. Nende vastustest sõltus palju – nende endi, aga ka kogu rahva jaoks, kelle keskel nad elasid.

Räägitakse, et esimese Disneylandi avamisel oli üks projekti tegevjuht kurvalt öelnud: „Kahju, et Walt seda ise ei näe“. (Nimelt suri Walt Disney viis aastat varem.)
Peale sõnavõttu astus üles Walt Disney abikaasa, kes ütles vaid ühe lause: „Walt nägi seda kõike!“

Kogu möödunud aasta jooksul oleme näinud Jumala headust ja kogukonna ning paljude sõprade kaasaelavat toetust.

2014. aastal küsis toonane Karmeli koguduse meeskond endalt – mida me näeme?
Nägime keset oma tavalist argipäeva ja igapäevast koguduse elu Jumala erakordset tööd. Tema arm puudutas eri põlvkondade inimesi, tuues neid kogudusse. Lisaks nägime kasvavat andide paljusust. Üha enam ja enam ei piirdunud koguduslik panustamine üksnes koosolekute korraldamisega, vaid aina rohkem oli võimalus sirutuda kogukonda läbi eriilmeliste teenimisprojektide.
Kahe eelnevaga seoses nägime, et meie armas väike palvela, mis oli selleks hetkeks juba väga amortiseerunud, oli jäänud sellele kõigele kitsaks.

Ja siis olime korraga valiku kohas. Kas me julgeme edasi vaadata ning endalt ja meie koguduselt küsida: „Mida sa näed?“ Või parem lõpetame nüüd ja praegu ning jääme seisma turvalisse olukorda?

Olen väga tänulik Jumalale, et ta ei lasknud meil jääda meie endi turvatsooni ja asetas väga selgelt koguduse ette vana tuntud väljakutse: „Kes, kui mitte mina, ja millal, kui mitte nüüd?“ Sealt algaski meie teekond Karmeli koguduse uue hoone ehitusprotsessiga, mis sai ametliku alguse 2015. aastal alanud planeerimistöödega ja jõudis oma ehituslikku algusesse 22. oktoobril 2019. Just sel päeval söödi ühiselt koos arhitektide ja ehitajatega ära uue hoone magus „nurgakivi“ ning juba järgmisest päevast algasid krundil ettevalmistused suuremahulisteks töödeks.

Tänaseks on meie kesklinna krunt muutunud täiesti. Algselt hiigelsügavast vundamendiaugust paistavad nüüdseks välja juba müüride servad ja ei lähe enam kaua hetkeni, mil esimese korruse põrandaid katavad tugevad paneelid.

Kogudusena oleme kogu möödunud aasta jooksul näinud Jumala erakordset headust ja kogukonna ning paljude sõprade kaasaelavat toetust. 26 2 taaskasutus
• 2019. aasta varakevadeks jõudis meie krundini uus sadeveetrass, mis oli möödapääsmatu uue hoone ehitusel.
• Vaid loetud kuud hiljem saime oma hoovi piirile meie tänaval toimunud soojatrassi renoveerimistööde käigus tulnud parima küttelahendi.
• Olime suure hulga koguduse vabatahtlikega vana hoone lammutamisele kaasa aidates hämmingus, kui palju koguduseväliseid inimesi tegelikult meie usuprojektist huvitus. Igapäevane oli kogemus, et mitmed ja mitmed inimesed peatusid, küsisid, julgustasid, toetasid rahaliselt jne.

Seistes täna meie järk-järgult valmiva kogudusehoone ees, ei saa me enam ainult küsida „Mida ma näen?“, vaid peame ka küsima „Mida ma olen juba näinud?“ See, mida oleme näinud ja kogenud, annab julgust, et Jumala poolt alustatu, koguduse poolt elluviidav ja paljude sõprade läbi toetatav usuprojekt jõuab väärika valmimiseni.
Tänan kogu Karmeli koguduse nimel paljusid kaaspanustajaid ja julgustan Sindki, hea lugeja, osalema selles erakordses võimaluses, et anda oma osa kaasaegse palvela valmimisse.
Oleme südamest tänulikud nii ühekordsete annetuste kui ka püsitoetuse eest.

SA Rakvere Karmeli kirik, arveldusarve EE851010220253468227.
Täpsemat ehitusinfot ja päevakajalisi fotoülevaateid näeb meie kodulehelt www.karmel.ee/uushoone.