05/2016
Laura Remmel, PP kommunikatsioonijuht
Fotod Anette Palmik

Piiblipäevadel „Paralleelreaalsus” on kolm peakõnelejat – kogudusevanem Meego Remmel, koguduserajaja Johannes Saranpää ja koguduseehitaja Gunnar Kotiesen.

Meego Remmel, endine Liidu president ja Salemi koguduse pastor, on aprilli lõpust 3D koguduse vanem (võib öelda ka vanim). Ta jutlustab Piiblipäevade esimesel õhtul, mis valmistab kristlasnoori ette ühisele missioonile minekuks. 23 meego r 2
Miks on noored sulle olulised? Armastan noori, kogu südamest. Jumal armastab noori – täiega – ja tegutseb noorte elus väga erilisel viisil. Noored on avali. Jumalal on noorte eluga head plaanid. Avades end Jumalale, saab Jumala parim plaan teostuda. Selleks et see sünniks, vajavad noored ka inimesi, kes neile Jumala armastust osutavad. Olen läbi aastakümnete kogenud, et ta on saanud mind selles osas kasutada. Mida kauem siin maailmas elan, seda enam tunnen noortest rõõmu ja tahan nende heaks anda, mis mul on.
Mida ootad Piiblipäevadelt? Piiblipäevad on olnud eriliseks tööriistaks Jumala tegevuses meie koguduste ümber kogunenud noorte eludes. Igatsen näha, kuidas Jumala Vaim saab nende kolme päeva jooksul noorte eludes teha midagi sellist, mis paneb neid enam Jeesust armastama ja järgima ning tema antud missioonile pühenduma. Mida enam lõimub jumalik „paralleelreaalsus” noorte reaalsusega, seda õnnistatumat elu vilja nende elu kannab.

23 johannes 1Pastor Johannes Saranpää rajas möödunud aastal koos Niklas Niemeläga Soomes jõudsalt kasvava koguduse Houmchurch; teenistustel osaleb igal nädalal 200–300 inimest.
Mis ajendab sind Piiblipäevadele tulema? Ma armastan noori! Paljud ütlevad et noored on tulevik, aga reaalsuses on noored tänase päeva suurim lootus! Usun, et tuleval sugupõlvel on võimalik evangeeliumi viia sinna, kuhu varem ei pääsenud. Jeesuse kõik jüngrid olid noored mehed. Just nende noorte kire kaudu muutis Jumal maailma ja rajas koguduse.
Mida ootad Piiblipäevadelt? Sarnasel nädalavahetusel kutsus Jumal mind kunagi enda juurde. Usun, et Jumal tuleb ja tegutseb võimsalt ja paljude noorte elu muutub lõplikult.

Gunnar Kotiesen on Liidu asepresident ja Karmeli koguduse pastor. Paljud teavad, et Gunnar juhib kasvavat kogudust aktiivselt uue hoone ehitamise protsessis. Ta on Rakveres mitmete uudsete kogukonnaprojektide algataja. 23 gunnar kotiesen 2

Miks on kogukonna teenimine oluline? Meie usu väljenduse kõige viljakam pinnas peaks olema väljaspool koguduste seinu. Teenides kogukonda, lubame oma ellu väljakutse, mis sunnib meid sügavuti läbi mõtlema – milliste tegudega suudame anda edasi mõistetavalt ja kõnekalt neid kauneid ja sügavaid sõnu, mida kirikus olles kuuleme ja ühises ülistuses välja ütleme.

Kuidas saavad noored sellega eeskuju näidata? Tänane ühiskond on üleküllastunud headest teooriatest ja „alaküllastunud“ elusid muutvatest praktikatest. PP noored saavad oma teenimiskogemuse viia tagasi kohalikku kogudusse ja kõnetada seeläbi oma kodukanti. Samaväärselt saab nende praktiline heategevus olla kõnekas väljakutse oma põlvkonnale, keda kutsutakse „more action” (rohkem tegevust) põlvkonnaks. Teod räägivad valjemini kui sõnad!

Just nii nagu kolm peakõnelejat, on ka kogu Piiblipäevade meeskond eelseisvast sündmusest põnevil! Oleme tänulikud, kui kannad meid palves.

Piiblipäevade rahaliseks toetamiseks saad teha ülekande:
Makse saaja: Eesti EKBK Liit
Swedbank: EE472200001120173874
Selgitus: PP toetus