04/2015 02 reinratas oleviste
Ulvi Põllu, Oleviste kogudus

Rein Ratas on hinnatud ökoloog ja poliitik, ent eelkõige kristlane. Pärnu Immaanueli baptistikoguduse liikme teiseks vaimulikuks koduks on kujunenud Oleviste, eeskätt seetõttu, et Tallinn on olnud Reinu elukohaks nüüd juba üle 50 aasta.

Rein on Eesti Riigikogu liige teistkordselt. Esimest korda kuulus ta Riigikogu XI koosseisu. Otsus kandideerimise kohta ei tulnud kergelt, aga Rein andis selle Jumala kätte, samuti nagu kõik järgnevagi. Sel kevadel tegi ta valimistel hea tulemuse, kogudes 3449 häält. „Sündigu Jumala tahtmine! Jumal teab, kas suudan olla kasulik ja vajalik," oli tema kindel veendumus. Tulenevalt Riigikogu kodu- ja töökorra seadusest luges uue koosseisu vanim liige Rein Ratas (76) esmaspäeval, 30. märtsil, avaistungi kõnepuldist ette ametivande ning kirjutas esimesena sellele tekstile alla. Seejärel allkirjastasid teksti ka kõik teised kohal olnud liikmed.

Nii pole siis ka üllatav, et eelneval pühapäeval palvetas Oleviste kogudus oma hommikusel jumalateenistusel venna soovil tema eest, et Issanda arm ja tarkus võiksid teda vastutusrikka ülesande täitmisel saata.