04/2018

Muinsuskaitseameti (MKA) ja Siseministeeriumi (SM) teabepäevad kogudustele: 3. mail Tallinnas (Siseministeeriumi saalis, Pikk tn 61) ja 10. mail Viljandis (Maavalitsuse saalis, Vabaduse plats 2).

10.30–11.00 Kogunemine, hommikukohv
11.00–11.05 Päeva sissejuhatus. Ilmo Au, SM usuasjade osakonna juhataja.
11.05–12.30 Hoone hooldus. Dan Lukas, MKA nõunik. Igapäevased hooldustööd kirikus, hooldusjuhenditest projektdokumentatsioonis ja hooldusraamatud. Uste ja akende remontimine, restaureerimine, asendamine jms. Mida saab teha ise ja millal kaasata restauraator, arhitekt või insener?
12.30–14.00 Vallasvara hooldus ja operatiivkaardid. Grete Nilp, MKA kunstimälestiste inspektor. Sobivad tingimused vallasvara hoiustamiseks ja selle hooldamisest käepäraste vahenditega. Kuidas koostada kirikuhoone operatiivkaarti.
14.00–14.15 Kohvipaus
14.15–15.00 Maalinguleiud kirikutes ja kirikute andmebaas. Tallinnas: Anneli Randla, Kunstiakadeemia muinsuskaitse ja konserveerimise doktoriõppekava juht; Viljandis: Hilkka Hiiop, Kunstiakadeemia professor. Viimase aja põnevamad uuringud ja leiud Eesti kirikute interjöörist. Samuti tutvustatakse kirikute n-ö digitaalset arhiivi.
15.00–16.30 Kirikuaedade ja -kalmistute haljastus ja hooldus. Ilme Mäesalu, MKA ajaloomälestiste peainspektor. Kirikuaedade puud-põõsad ja nende mõju kirikuhoonele, hauatähistele ja -piiretele. Kuidas eemaldada ohtlikke puid või kavandada/istutada uut haljastust.

Osavõtt on koguduste esindajatele tasuta. Registreeruda aadressil: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Saata osaleja nimi ja kogudus ning soovitud teabepäeva asukoht (Tallinn, Viljandi).