01/2016 20 korvekyla 2
Johanna Vooglaid, Tartu Kolgata kogudus

Tartu Kolgata koguduse noored alustasid 2016. aasta esimesi päevi talvelaagris karges ja lumises Kõrvekülas. Laagri teemaks oli seekord „Kuhu minek?”. Vahel peame oma elus peatuma ja mõtlema, kuhu oleme teel ning mis on meie elu eesmärk?
Esimesel õhtul aitas meie noortejuht Jakob Gill mõtiskleda, millisel teel oleme sammumas – kas kitsal või laial?

Järgmisel õhtul jagas koguduse pastor Leho Paldre sellest, kui oluline on igatseda Jumalaga suhtest enamat ka pärast seda, kui oleme juba teinud kitsal teel sammumise otsuse. Selleks, kuidas õppida Jumalat paremini tundma, tõi pastor välja neli sammu: õppida tundma Jumala mõtteviisi; anda Jumalale luba oma elus tegutseda; olla kannatlik, sest kõik võtab aega; olla valmis Jumala lahendusteks – need võivad tulla meie jaoks vahel ootamatult. Neid samme oma elus rakendades avastame, millised rikkused Jumalal meile varuks on.


Kolmandal päeval kuulsime mõtteid Vaimu viljast. Age Orumaa selgitas selle avaldumist meie eludes. Tema jutlust ilmestasid isiklikud näited. Mind puudutas kõige rohkem kannatlikkuse teema. Meelde tulid olukorrad oma elust, kus olen kärsitult tahtnud mingeid vastuseid saada. Mõtiskledes selle üle, mõistsin, kui lihtne on vahel kaduma pikk meel ning samuti võivad seetõttu lakata tõeline rõõm ja rahu – nii tekib olukord, kus meie elu ei kanna enam õiget vilja. Samal õhtul oli kõigil laagrilistel võimalus minna palvekoridori, kus sai lasta mitmetel eestpalvetajatel enda eest palvetada ja kuulata Jumala kõnetust. Seda võimalust kasutati rohkesti: Jumal sai tööd teha paljude noorte juures ja neid puudutada.

Enne laagrist lahkumist jagas meiega mõtteid Anneli Gill, kes rääkis sellest, kuidas Jumalaga lähedust igatsema jääda. Ta tõi välja, et ei piisa ainult sellest, kui mõtleme, et tahaks kuulda Jumala kõnetust. Piiblis on kirjas: „Tulge Jumala ligi, siis tuleb tema teie ligi!” (Jk 4:8). Meie ise peame astuma reaalseid samme ja minema Jumala ette. Nii märkis ta, et ka valitud elustiil mõjutab meie lähedast suhet Jumalaga. Takistusteks võivad olla – igal inimesel individuaalselt – kas suhe mittekristlasega, oskamatus aega planeerida, erinevad sõltuvused vms. Anneli jutust jäi kõlama, et pöörates tähelepanu oma elus vajakajäävatele valdkondadele ja seeläbi kasvatades oma suhet Jumalaga, kannab meie elu sellist vilja, mida Püha Vaim tahab välja tuua.

Samuti sai laagris osa võtta erinevatest seminaridest. Noored, kes tundsid huvi reisimise vastu, võisid kuulda, kuidas odavalt ja meeldejäävalt reisida. Võimalus oli osaleda ka seminaril, kus tutvustati igapäevaseid tegevusi, mida ei oska, kuid peaks oskama: näiteks lipsusõlme tegemine või nööbi õmblemine. Lisaks oli suhete teemat puudutav seminar teemal „Parim suhe minu elus”. Eriti populaarseteks osutusid seminarid „Erinevad usundid ja ISISe võitlejad” ning „Homoseksuaalsus ja kooseluseadus”.
Veel olid laagripäevad sisustatud erinevate turniiride ja huvitavate mängudega. Põnevuse kulminatsiooniks olid eelviimase õhtu ootamatu ööhäire ja -mäng.

Kuigi laagris oli mitmeid kaasahaaravaid tegevusi ja mänge, on kõige suurem rõõm siiski sellest, et paljud noored kohtusid elava Jumalaga. Samuti oli heameel näha muudetud elusid ja uusi jumalalapsi!
2.–5. jaanuarini toimunud laagris osales üle 60 noore. Lisaks tartlastele oli noori Seliselt, Jõgevalt, Mustveest ja Tapalt.