10/2014 27 otepaa 1

Peeter Lemats, Antsla koguduse pastor

Oktoobrikuu tõi Otepääle lapsi Antslast, Elvast, Kohtla-Järvelt, Moostest, Otepäält ja Pukast ning koos töötegijate ja lastevanematega oli osalejaid seitsmekümne ringis.

Rõõm on just selliste ettevõtmiste üle, kus on valmis programm, laulud, sõnum ja rühmatööd.

EKB Liidu Noorsootöö Keskus (LNK) pakkus oma parimat. Kaasahaaravad laulud, rühmatööd, sõnum, atmosfäär, palved, hea osadus Jeesusega ja huvitav teema, selle kõik oli kaasa toonud LNK tuuribuss. Meeskonda kuulusid Pille Havakats, Marelle Vallimäe, Kätriin-Eliis Suurküla, Tuuli Kams, tublid Rakvere noored ja Otepää koguduse töötegijad Lea ja Margo Meri, Liivia ja Mango Frantz, nähtavad ja nähtamatud abilised. Kõik olid teinud põhjaliku ettevalmistuse, mille kaudu just laste südamed, anded ja elu said rikastatud Jeesuse Kristuse elava sõna läbi.

Jumala sõna julgustab meid külvama südametesse sõna seemet, mis kannab vilja omal ajal. 27 otepaa 4„Sest otsekui vihm ja lumi tulevad taevast alla ega lähe sinna tagasi, vaid kastavad maad ja teevad selle sigivaks ning kandvaks, et see annaks külvajale seemet ja sööjale leiba, nõnda on ka minu sõnaga, mis lähtub mu suust: see ei tule tagasi mu juurde tühjalt,vaid teeb, mis on mu meele järgi ja saadab korda, milleks ma selle läkitasin" (Js 55:10j).

Lastega koos bussis tagasi sõites jagasid nad oma muljeid: „See oli nii tore koolivaheaja algus. Mulle tundub, et pühapäevakoolis on samuti lahe ja tore. Õpetaja, kas sa saaksid meiega veel rääkida, istu siin meie juures, millal on pühapäevakool..."

Üks pühapäevakooliõpetaja sõnastas oma kogemuse: „Need pühapäevakooli tunnid, mis said aastaid tagasi korraldatud, on nüüd kandnud vilja, sest kuulsin 'oma lapse' päästekogemusest."

Ühe lapsevanema suust kuulsin: „Rõõm on just selliste ettevõtmiste üle, kus on valmis programm, laulud, sõnum ja rühmatööd. Need on parimad võimalused kutsuda lapsi piirkonna kohtumistele ja kogudustesse, et jagada neile rõõmusõnumit Jeesusest."

Otepää Vabakoguduse lastepäeva üritused on saanud läbi aastate heaks tavaks ja traditsiooniks, sinna on olnud alati väga soe ja hea tulla, sest töötegijad on teinud väga meeldiva ja hea eeltöö. Ootame väga uusi kokkusaamisi, sest just selliste päevade kaudu on võimalik jagada pühapäevakooli töötegijatel oma kogemusi, saada uut inspiratsiooni, innustust ja kogeda pühapäevakooli töös õlg-õla tunnet.