12/2014 14 oleviste ppk
Ülle Käärik, Oleviste pühapäevakooli juhataja

„Juhata poiss ta tee peale, siis ta ei lahku sellelt ka vanas eas!" (Õp 22:6).

Pühapäeval kogunevad julged ja rõõmsad lapsed kantsli juurde kuulama lastesõnumit. Pärast palvet laste eest jagab õpetaja neile preemia julguse eest. Selleks on vaid väike särav ingli- või linnukleeps, mis soodustanud õigeaegset kirikussejõudmist. Mõistagi aitab sellele kaasa laps ise, kes oma Piibli juba laupäeva õhtul kaasavõtmiseks valmis seab. Pühapäevakooli neli rühma on jaotatud vastavalt eale.

Diana ja Olevi rühmas õpivad noorimad. Diana palvetas õpetajate osadusõhtul: „Armas Jumal, ma tänan Sind, et võin igal pühapäeval vaimulikult kasvada lapsi õpetades. Et ma saan nii palju Jumalalt tarkust, kui neid tunde ette valmistan. Ma tänan Sind, et minust sai pühapäevakooliõpetaja!" Diana on Alfa kursuse lõpetanud lasteaiakasvataja.

Neili, Kätlyn, Urve, Pärle, Signe ütlevad nagu ühest suust: „Väikelaste tunnid on tõeline rõõm!" Sõnumi paremale mõistmisele aitavad kaasa õpikeskused, sobiva kõrgusega lauad ja eakohased toolid, uudsed näitlikud vahendid, pulga-, näpu- ja ringnukud, liikuv liiv ja liikuvad pildid, kaunid flanelltaustad. Õpetajad on lõpetanud eelkooliealiste laste õpetajate kursused, mis aitab olla ühel meelel ühes paadis. 14 oleviste lucia

Merikese, Ülle ja Liivia juhendamisel toimuvad koolilastele tunnid Moosesest. Tundide kuldsalmid leiame Piiblilauludest hästilauldavate viisidena.
Juunioride tundide elulised teemad tuginevad Jaakobuse kirjale. Seda tööd juhendavad Vilja ja äsja kursuse lõpetanud Marko.

Iga nädal koguneme õpetajatega, et mõtiskleda lastetööle motiveeriva kirjakoha üle. Toome Jumala ette perede erivajadused, jagame rõõme ja muresid töö- ja pereelus. Seal arutame läbi pühapäevase tunni, paneme valmis näitlikud vahendid, pildid, kuldsalmid ja laulud. Mullu osalesid lapsed misjoniprojektis Läti laste heaks, tänavu toetamine viie Kesk-Aasia riigi lastetööd.

Jõulutundides leiame jõululoole uusi vaatenurki. Väikelastega uurime, mis toimus Petlemma öös ja kõnnime koos Maarja ja Joosepiga Naatsaretist Petlemma. Koolilapsed kuulevad lugu väikesest jõululaulikust ja heliloojast G.F. Händelist ning Halleluuja koori tema oratooriumist Messias.
Kõik lapsed on südamest oodatud Oleviste pühapäevakooli! Tule sina ka!