05/2018 02 maastikum6ng
Enely Lehtme, Liidu Noorsootöö Keskus
Fotod: Andreas Preisfreund.

Kodune Rapla vabakogudus oli 28. aprillil täidetud 53 noorega, kes tulid üle Eesti kokku, et osa saada epicseiklusest, mis on üks mudelitest, kuidas 10–13aastaseid noori teenida. Nendega olid kaasas koguduste töötegijad ja lapsevanemad. Mitmeid kuid olid sündmust ette valmistanud vabatahtlikud koos LNK meeskonnaga.

Päev lõppes suure tänu ja imestusega – imestusega sellest, kui suur ja võimas on meie Jumal!

Päev oli meeldejääv kõigile, kes otsustasid sellest osa saada. Raplas loodi hulk uusi kontakte ja jagati lugusid oma kogudustes toimuvast. Järgnevalt kirjeldab üks vabatahtlikest, Hendrik Pihl 3D kogudusest oma muljeid ja kogemust.


„Kui kuulsin epicseiklusest ja sellest, mis vanuses noortele see on suunatud, siis olin nõus kaasa lööma lihtsalt sellepärast, et meie oma koguduses puudub lastetöö ja see oli mulle isiklikult midagi täiesti uut. Nagu iga uus asi, oli see ka veidike hirmutav, aga peale hommikust koosolekut ja palvet muutus pisike kõhedus kiirelt põnevuseks ning terve see päev oli täis rõõmu ja elevust.

Hetkest, kui esimene noor tuppa astus, oli eriliselt tunda Jumala kohalolekut. Sain küsida nende elude kohta ja üks poiss oli valmis jagama oma käekäigust nii ausalt ja avatult, et see kiskus temalt välja ka pisarad – pisarad mis ei olnud ei rõõmu- ega kurbusepisarad, vaid järjekordseks märgiks sellest, et Jumal oli meie keskel. Juba enne ühist algust olin saanud tuttavaks paljude noortega.
Peale hommikuosa palvelas hakkas pihta epicseiklus-maastikumäng. Meie töötegijad, kes gruppidega kaasas käisid, olid suurepärased eeskujud igale noorele. Olles ühes punktis kohtunik, oli mul imeline võimalus näha, kui pealehakkajad meie noored on. Ja kui ülesandeks oli teha ajalehtedest võimalikult kõrge torn, siis iga võistkond säras ja kaasa aitasid kõik, mõni küll hääleka kaasaelamisega. 02 fotojahil
Peale ajalehetorni ehitamist, banaanide otsimist pargis ja takistusraja läbimist jõudsime tagasi palvelasse. Seal oli kõigi lemmikosa – lõunapaus, mis tähendas, et sai pitsat süüa.
Seejärel saime kõik koos kuulata Heglis Lausvee väga kõnekat jutlust, mis andis edasi päeva visiooni igaühe väärtuslikkusest Jumala silmis ja koguduse keskel.
Päeva lõpetas imeline ülistus, mille käigus Jumal juhtis mind palvetama koos ühe noore poisiga, mis ei toonud pisaraid välja ainult temal, vaid minul endal samamoodi.
Kui päev algas inimliku hirmu ja kartusega, mis kiirelt muutus põnevuseks, siis lõppes see suure tänu ja imestusega – imestusega sellest, kui suur ja võimas on meie Jumal! Jeesus tõesti tegutseb nende noorte südames ja kõnetab meid, töötegijaid ja vabatahtlikke.“
Selleks et samalaadseid julgustavaid keskkondi veel luua, kutsume teid üles toetama LNK tööd ja tegemisi nii eestpalve kui ka finantsidega.
„Lisame koos väärtust ja aitame kogeda väärtuslikkust...“