06/2018 26 l6petajad 18
Ermo Jürma, Teekäija

Kolmapäeval, 13. juunil kaitsesid KUSis kaheksa diplomanti oma lõputöid.
Meelis Allsalu: „Kolm hüpoteesi inimese eksistentsiaalsest identiteedist Piibli valgel“, juhendaja Joosep Tammo.
Priidu Ellam: „Kogudusest eemalejäänud koguduseliikmed Eesti EKB Koguduste Liidus“, juhendaja Einike Pilli.
Priit Keel: „Konflikti olemus, käsitlus ja mõju Eesti Seitsmenda Päeva Adventistide koguduste näitel“, juhendaja Andres Ploompuu.
Elina Kivinukk: „Traditsiooniliste koguduste kasvu positiivselt mõjutavad tegurid Eesti EKB Koguduste Liidu näitel“, juhendaja Meego Remmel.
Janne Kütimaa: (lõpuprojekt) „Kuidas leida oma lugu?“, juhendaja Mervi Kalmus.
Kaur Paldre: „Püha Vaimuga ristimise mõistmine EEKBK Liidu kogudustes“, juhendaja Toivo Pilli.
Alland Parman: „GLSi mõju retrospektiivne analüüs sellel osalenud juhtide hinnangul“, juhendaja Einike Pilli.
Argo Tallerma: „Vana- ja uustestamentlikust süüdlase kohtlemisest“, juhendaja Meego Remmel.

Palava ja mõttetiheda tööpäeva lõpul kõlas kaitsmiskomisjoni kokkuvõte: kõik tööd vastavad kõrgkooli nõuetele ja kaitsmised on edukalt sooritatud.
Reedesel pidulikul aktusepäeval täitis aula kaunis muusika – isa ja tütar Rein ja Mervi Kalmus – klaver, viiul, laul.
Jutlustas KUSi partnerkooli, TCMI rektor Tony Twist.
Rektor Einike Pilli ütles kaasa paar mõtet: usaldage Jumalat siis, kui taevas on pilves ja nagu kõik oleks su vastu; usaldage siis, kui särab päike ja elu on ilus; ning kui edasi ei oska, siis puhake välja – Jumal on meiega.
Koos rakenduskõrghariduse diplomiga anti lõpetajatele ellu kaasa KUSi logoga multifunktsionaalne tasku-tööriist, et nad kõik oleks elus hakkajad ka praktilises „telgitegemises“.
EKB Liidu asepresident Gunnar Kotiesen ulatas Seminari eesotsas minevale kiirele rektorile Einike Pillile tänutäheks suure kimbu valgeid roose ja virgutas lõpetajaid (ja jätkajaid) temast mööda panema, sest Eestimaal on veel tööd palju.
Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu haridustöö osakonna nimel tervitas Mervi Kalmus.
Mõned lõpetajate lõpulaused:
Janne Kütimaa: Meil kõigil on oma lugu, aga me kasvame samal põllul. Peenar võib olla erinev, aga meie kõigi kohal on sama taevas, kus paistab sama päike ja langeb vihm ning me kõigi üle laiuvad sama armastus ja heldus.
Kaur Paldre: Te olete kuulnud, et on öeldud: „Tulge õppima KUSi ja te leiate küsimused oma vastustele.“ Küsimused ja vastused on head, aga KUS on USK? Aeg KUSis on andnud mulle USKu – Jumalasse, tema heasse plaani terve Eesti jaoks, koguduste jaoks ja usku minusse endasse ka. Olgu teilgi USKu KUSi!
Elina Kivinukk: Õppisin, et ei ole olemas olukorda, kus ei aitaks tugi palvest või tükk šokolaadist.
Argo Tallermaa: Seminaris õppimise mägesid liigutada on siis võimalik, kui on kindel usk Jumalasse.
Priidu Ellam: Oli raskem kui arvasin, aga kaasüliõpilased toetasid. Et sellest ei piisanud, andis Jumal mulle väga ilusa geeniusest abikaasa, kellest alguses oli õppides palju peavalu, aga hiljem osutus ta mulle kõiges suureks toeks. Lõpetuseks tänan Peeter Roosimaad, kelle antud kodutöid sain mitu korda parandada.
Meelis Allsalu: Meenutan oma tööpäeva metsas, kui tekkis mõte õppima tulla ja sealt telefoniga Ermo Jürmale helistades sain julguse see otsus langetada; nüüd on tänu kõigile asjaosalistele.
Priit Keel: Palju mälestusi: sessid, üksteise eest palvetamine, jõulupeod, saunaõhtud ja muidugi Nuutsaku. Lisaks uutele teadmistele on meie usk saanud juurde uusi värvitoone. „KUS on nagu ringtee, kuhu võibki tiirutama jääda,“ võrdles kaks aastat tagasi lõpetanud Kaarel Väljamäe. Mul on hea meel, et meiegi siit maha saime. Nüüd on võimalus liikuda edasi, võttes uusi suundi.