09/2018

EKB Liidu vanematekogu otsustas 11. septembril, et 28 aastat Tartus tegutsenud liidu kõrgkool Kõrgem Usuteaduslik Seminar (KUS) kolib Tallinnasse tagasi. Kool asutati 1922. aastal, suleti nõukogude ajaks ja taasavati 1989. aastal Tallinnas. Aasta hiljem koliti Tartusse, kus 1994. aastal valmis suur kaasaegne õppehoone.
Liidule kuuluva kinnisvara mõistlik ja sünergiline kasutamine oli üks ümberkolimise põhjustest. Peale päevaõppest loobumist ja sessioonõppele üleminekut kasutatakse seminarihoonest õppetegevuseks vaid kolmandikku.
Väga oluliseks põhjenduseks leiti olevat ka logistiline argument – Tallinnas ollakse potentsiaalsetele õppijatele kättesaadavamad.
Peale Koskla 18 ümberehitustöid alustab seminar tööd majas, kus asuvad ka liidu kantselei ruumid ja käib koos Allika baptistikogudus.
KUS on riiklikult akrediteeritud Eesti väikseim kõrgkool, kus 29 aasta jooksul on hariduse saanud suur osa pastoreid ja koguduste töötegijaid nii EKB Liidust kui ka teistest konfessioonidest. Praegu on koolis 56 üliõpilast, täienduskoolitusi korraldatakse aastas ligi 500 osalejale.