11/2018 26 ylistus n6mmel
Ragne Kivimets, ülistusmisjonär Eestis, Inspireeriv Ülistus korraldusjuht

Eriti viimastel aastatel räägime: kui tahame tugevaid kogudusi, siis tuleb treenida ja õpetada praeguseid ja tulevasi juhte. Kõrgem Usuteaduslik Seminar on alates 2017. sügisest avanud ka spetsialiseerumise, et suunata just ülistusjuhte.

Arvestame muusikalise ja kogudusliku taustaga, et anda võimalikult praktilist nõu ja õpetust.

Rakenduskõrghariduse suunal „Inspireeriv Ülistus“ toimuvad kursused, mis on avatud täiendkoolitustena kõigile huvitundjatele erinevatest konfessioonidest üle Eesti. Kursuseid on kaks: Ülistus-Alfa (baaskursus, 7 x 2,5-tunnist sessiooni) ja 5-osaline ülistuse täiendkoolitus (5 x kahepäevane koolitus).
Sel sügisel alustasime Viljandis juba viiendat Ülistus-Alfa kursust ja oktoobris toimus 4. osa 5-osalisest koolitusest „4/5 KOOSTEENIMINE“. Nimi reedab, millest koolitustel rääkisime – ikka üheskoos teenimisest!
Anname endast parima, et ülistuskoolitused oleksid võimalikult elulised, ning arvestame muusikalise ja kogudusliku taustaga, et anda võimalikult praktilist nõu ja õpetust. Seegi kord ei jäänud sellest puudu.

Esimesel päeval rääkis Mai Unt (EKNK Toompea muusikatöö juht) oma kogemustest koostöömeelses koguduses ja ülistustiimi juhtimises. Pärastlõunal tekitas põnevust paneel, mida juhtis Meego 26 laikredRemmel, küsitledes erinevaid juhte teemal „Teeniv juht“. Sellele viidates ütles üks osalejatest koolituse kohta: „Sain aru, et teiste meeskonnaliikmete motiveerimiseks ja innustamiseks tasub mul jagada tunnistusi oma elust. Selleks et juhina areneda, tasub küsida tagasisidet ka Jumala käest. Ülistusmeeskonna eesmärgiks on Jumala ligiolu. Pean julgustama rohkem teisi ülistusmeeskonna liikmeid ja ülistusjuhte sellele koolitusele tulema.”
Eriti praktiline oli teine päev, kui saime osaleda Nõmme baptistikoguduse jumalateenistusel, üheskoos teenides nii kirjakohtade lugemisega kui ka osalejatest kokku pandud bändiga ülistust juhtides. Pärastlõunal külastasid meid professionaalsed muusikud Tõnu ja Piret Laikre, kes jagasid õpetust vokaal- ja pillimängu tehnikast. Nii mõnigi vilunud laulja avastas endal uue häälekõla ja pillimängija uue akordidemaailma.
Jätkame Kõrgema Usuteadusliku Seminariga ülistuskoolituste korraldamist ja koguduste muusikatöösse panustamist. Viimane osa 5-osalise ülistuse täiendkoolitusest toimub 9.–10. märtsini Nuutsakul. Kuues Ülistus-Alfa kursus alustab jaanuaris.

Rohkem infot ülistuskoolituste kohta leiab: www.kus.tartu.ee.