02/2019 26 noorjuhid
Kadi Tingas, KUSi õppejuht

Tahad, et tulevik oleks helgem kui tänane päev? Siis panusta noortesse juhtidesse, sest tulevik sünnib täna. EKB Liidus on Seminar ja LNK loonud uute juhtide koolitamiseks kasvukeskkonna FUTUURUM.

Arenguprogramm on suunatud noortele vanuses 16–24, kes toimivad juba mingil viisil juhi vastutuses, kas siis koguduslikus, kogukondlikus või ettevõtluse vormis. Aastane programm koosneb viiest kohtumisest, millest esimene toimus 12.–13. jaanuaril Nuutsaku puhkekeskuses, kuhu kogunes 18 entusiastlikku noort.
Öeldakse, et tõeliselt juhtida saab vaid see, kes on enne õppinud järgnema. Nii oli esimese teema „Juht või järgija?“ vastuseks: „Mõlemat!“. Juhtimine algab Jeesuse ja juhtide järgimisest ning neile kuuletumisest. Seepärast keskendusime enesedistsipliini, sitkuse, kiusatuste ja puhkuse küsimustele.
Kogu kohtumisele seadis usaldusväärse atmosfääri kolmikvestlus teemal „Juhtimisest ja järgimisest“. President Erki Tamm, rektor Einike Pilli ja LNK juhataja Sven-Joonatan Siibak jagasid ehedaid lugusid oma juhtimiskogemustest. Arutati enda kui juhi omadusi ja seda, keda on järgitud. Kõigil neil olid olnud oma mentaalsed „sponsorid“ – inimesed, kes neid on toonud juhirollini.

Järgnes „Kahetsusteta elu“ sessioon. Siin pani Einike Pilli noored enda pensionilemineku kõnet kirjutama ja esitama. „Enamik inimesi jääb kolm päeva hiljaks sellele üritusele, kust neist häid sõnu räägitakse,“ on öelnud meie Liidu suur toetaja Bill Ankerberg oma pensionilemineku üritusel.
Misjonikeskuse koordinaatori Helina Voogne juhtimisel sukelduti Piibli uurimisse ning laupäev lõppes Jumalat otsides, ülistades ja palvetades. 26 vestluses
Pühapäevasel „Tagurpidi juhtimise“ sessioonil palus pastor Jakob Remmel noortel vaadata oma nutitelefonidest, kui palju nad veedavad aega erinevates rakendustes nädala jooksul. Tundide hulk üllatas kõiki ja tekitas ka piinlikkust. Arutati, kuidas praktiliselt ennast juhtida ja võtta realistlikke eesmärke. Jakob tõi välja, et paljud näevad juhtimist kui enese võimestamist teiste kaudu, kuid Jeesus võimestas teisi.
Viimase sessiooni teemaks oli pühapäeva olulisus ning kuidas puhata ja hoida jätkusuutlikku elutempot. Toodi esile takistusi, mis ei lase meil puhata, ja uuriti, mida räägib sabatist Piibel.
Ees on veel neli erinäolist kohtumist ja põnevaid teemasid.