Aprill 2019 26 raplasv02

„Seminari pühapäev“ – KUSi ja koguduste igaaastane kohtumispäev – toimus 17. märtsil. Tänavu sõitsid õppejõudude ja üliõpilaste meeskonnad 15 kogudusse, kes olid kutse esitanud. Sõnumeid oma vendluse kooli elust on Teekäija tellijad saanud pea igas numbris lugeda, kuid nüüd olid nad ise platsis.

Tutvustati seminari õppetööd ja tudengielu, rõõme ja muresid, vajadusi ja võimalusi. Kaasasolev ülevaatlik infomaterjal andis konkreetsema pildi sisseastumisest, täiendkoolitustest. Külalised teenisid kaasa jutluste, tunnistuste ja muusikaga. Enamasti jätkus elav küsimuste-vastuste osa 26 laagriskohvilauas.

 

Kooliperel avardus pilt kogudustest, võib-olla mõnel tudengil ka pilt tulevasest teenimispaigast. Oma Liidu kool sai lähedasemaks. Seminaripere on tänulik korjanduse eest, mis neis (ja teisteski) kogudustes sel päeval vaimuliku haridustöö heaks kokku pandi.

 

Seminaris õppimise eelduseks on aktiivne kaasalöömine oma kodukoguduses. Teisi külastades märkasime, et kõik kogudused ei toimi päris samamoodi. Ühtedel on jumalateenistuse kava, aga teised on spontaansed. Mõnel pool lauldakse pruunist laulikust, teisal pole neid kuskil näha. Ja 26 viimsispalju muud. Aga Jumal on seesama, keda me teenime ja ülistame. Selle äratundmine on üks hea „Seminari pühapäeva“ kaasnähe.

 

26 moostes

 

 

26 saaronisv02

 

 

 

 

 

26 viljandis