Aprill 2020 26 sander tulk
Ragne Kivimets, Mission Estonia Worship misjonär

Vastas Sander Tulk, IV kursus
INTERVJUU
Miks tulid seminari õppima? Jumala kutse ja Jumala juhatus. Pool aastat palvetasin selle pärast. Mu pastor Margus Mäemets soovitas.
Mis on sind KUSi puhul kõige enam üllatanud? Kõik olid nagu õed ja vennad, omavahel läbi põimunud. Mind on üllatanud osaduslikkus.
Kas siin õppimine on sinu jaoks ka midagi muutnud? Sügavam arusaam ja teadmine Jumalast tahes tahtmata muudab meid. Mulle meeldib võtta seda kui trenni tegemisena: kui teed regulaarset trenni järjepidevalt, siis sa muutud. Ise ei pruugi sa sellest aru saada, aga teised näevad ja siis sellest peegeldusest saad aru, et tõesti on see mind mõjutanud. Mu pastor ütles mulle: „Ma näen, et sa oled sügavamaks läinud, armulisemaks muutunud.“ Seda oli huvitav kuulda, ma ise ei olnud seda päris näinud.

___________

Oled sa proovinud nüri noaga kartuleid koorida? Või kehvade jalanõudega pikka maad kõndida? Mõlemal juhul on tulemuseks villid. 26 jael puusaag
Sama lugu on Jumala riigi tööga – kui sul on head töövahendid ning korralik ettevalmistus, siis oled palju paremini kaitstud läbipõlemise ja valede valikute eest. Lisaks väärivad su parimat ettevalmistust nii Jumal kui inimesed, keda teenid! Usu mind, rektor Einikest, vaimulikust teenimisest võib saada tõeliselt vaimustav kogemus!

 __________________

Tudengite kogemused:
Jael Puusaag: „Minu jaoks on parim KUSis valitsev Jumalat austav ja Kristusele keskenduv atmosfäär. Igal pool mujal olen ainuke kristlane, aga seal saan samal lainepikkusel inimestega ühiselt oma vaimulikke patareisid laadida.“(II kursus)
Otto Aavistu: „KUSi astudes avanesid mulle uksed ja tutvused, millistest ma enne ei osanud mõelda ega isegi unistada. Saan kogeda läbiproovitud ja töötavat metoodikat, mis on vajalik igapäevases usuelus, et meie usk ja armastus oleks arenev ja viljakandev.“ (IV kursus)26 otto aavistu
Herkis Roosimaa: „Seminar on minu jaoks rohkem kui teoloogia õpingud! Lisaks suurepärastele teadmistele on see kasvatanud minu vaimulikku elu ja õpetanud mind armastama inimesi, kes mind ümbritsevad.“ (IV kursus)

______________

Nüüd rohkem kui kunagi varem on Jumala riigile vaja töötegijaid. Nooremaid ja vanemaid, mehi ja naisi. Seminaris on keskkond, kus üliõpilased saavad vaimulikult tugevamaks, leiavad oma annid ja arendavad need teiste teenimiseks. Kui Sina tunned juhipotentsiaaliga inimesi, siis julgusta neid õppima tulema. Ja kui tunned ise Jumala kutset, siis… 
_________________

vastuvõtuvestlus toimub Tallinnas 10. augustil.
kus.kogudused.ee26 herkis roosimaa