02/2015 26 koolitusele
Einike Pilli, KUS rektor

Kõrgem Usuteaduslik Seminar kutsub täienduskoolitustele, milles otsitakse vastuseid osalejate küsimustele ja harjutatakse kristlase eluks olulisi oskusi – suhtlemist, Piibli mõistmist ja mõjusat kõnet.

Enamikku koolitustest on võimalik tellida ka kohapeale – kas oma kogudusse või piirkonda. Sel juhul lepitakse hind ja aeg eraldi kokku.

Registreerimine aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., lisainfo Einike Pilli, tel 5186219.

KOLM SAMMU TÄHENDUSRIKASTE SUHETENI – ÕPIME KUULAMA, VAIKIMA JA RÄÄKIMA

Koolitaja, psühholoog ja Tartu Risttee koguduse liige Karita Kibuspuu.
10.–11.04 Tartu Risttee koguduses (kaks täispäeva). Hind 39 eurot. Koolitus sobib väikegrupijuhtidele ja koguduslikele hingehoidjatele.

Igaüks on kogenud mittemõistmist ja samuti tundnud, et ei saa aru oma sõpradest, vanematest, naabritest, abikaasast või teismelisest. Vahel ehk ei saa iseendastki aru. Siis on abi oma lapsepõlvekodust kaasasaadu analüüsimisest ja vaikimisest. Kuulamine pole ainult vaikimine ja noogutamine – on terve hulk oskusi, mis aitavad meil teist inimest paremini mõista ja seda talle väljendada. Eriti raske on ennast väljendada eriarvamuste keskel. Ka seda õpitakse koolitusel.

VANA TESTAMENDI JUTLUSTAMINE JA ÕPETAMINE

Koolitaja Fred Hansen, TCMist

6.–8.05 Nuutsakul. Hind koos toitlustuse ja majutusega 35 eurot. Vana Testament on täis põnevaid lugusid. Need sobivad jutustamiseks lastele ja õpetamiseks täiskasvanutele. Neis on salvestunud sajandite elutarkus ja Jumala rahva konarlik lugu, mis võib meilegi teed näidata. Tule kevadisse loodusesse ja avasta koos tudengitega Vana Testamendi mõjusa edasiandmise võimalusi!

JÜNGERLUSE TAASAVASTAMINE

Koolitaja Johann Theron Lõuna-Aafrikast. Vaata lähemalt tema organisatsiooni kohta www.kfmc.co.za.
8.–9.05 Tartus (kaks täispäeva). Hind 20 eurot.
Mida tähendab jüngerlus iga kristlase elus? Kuidas mobiliseerida kristlasi võtma vaimulikku vastutust oma igapäevatöös ja -elus? Miks peaks keskenduma koguduse asemel Kuningriigile? Kuidas jõuda missionaalse koguduseni?

UUE TESTAMENDI RASKED KOHAD

Koolitaja on õppejõud ja mitme raamatu autor Peeter Roosimaa.

16.05 Tallinnas. Hind 30 eurot. Kindlasti on sul Piiblit lugedes tekkinud küsimusi, mida tahad kellelegi esitada. Nüüd on see võimalus! Koolitaja Peeter Roosimaa selgitab enamlevinud Uue Testamendiga seotud küsimusi ja vastab ka osalejate küsimustele.

KÕNE KÕLAST JA MÕJUST

Koolitajad Tallinna „Allika" koguduse abipastor ja luuletaja Kaarel Väljamäe ning Tartu Salemi koguduse pastor Toivo Pilli.

28.–29.08 Kuressaares. Hind 35 eurot. Otsime tõeliselt hea kõne tuuma. Õpime tundma iseennast ja oma kuulajat. Teeme loomingulisi harjutusi väljendusoskuse arendamiseks.