06/2015 22 tule trenni
Adele Vaks, Kärdla baptistikogudus

Sõnapaar „evangeelne poksitrenn" kõlab suuremale osale kristlastest ilmselt veidra, naljaka või isegi ehmatavana. Siiski toimus Hiiumaal just midagi sellist.

Taolise kummalise kombinatsiooni taga on olukord, kus Hiiumaa noorte kristlaste seas pole pea ühtki noormeest. Ometi vajavad poisid Jumala elumuutvat väge sama palju kui tüdrukud. Samuti vajavad jumalakartlikke eeskujusid praegu pühapäevakoolis käivad poisid, kes peagi teismelisteks sirguvad. Kärdla neiud otsustasid kutsuda abiväge – kristlastest noormehi Saaremaalt ning taipoksitreeneri ja Valguse Tee koguduse liikme Anré Matetski. Idee viidi ellu Kutse Kooli Hiiumaa meeskonna kogukonnaprojektina, ka rahalist tuge saadi sealselt projektikonkursilt.

Hiiumaa-suguses väikeses kogukonnas on isiklikud kontaktid eriti tähtsad ja lihtsalt plakati peale noored naljalt kirikusse ei tule. Seepärast toimuski Anré Matetski juhendamisel esmalt teismelistele poistele suunatud taipoksi näidistrenn. Lootsime, et poksitrennis loodud tutvused küllatulnud noormeeste ja treeneriga julgustavad kohalikke osalema ka samal õhtul toimuval noorteteenistusel nimega „Alternatiiv". Peale trenni kutsutigi kõiki Kärdla baptistikoguduse palvelasse pannkookidega keha kinnitama ning treenerit hoopis uues kontekstis kuulama – Matetski teenis Kärdla noori ka „Alternatiivil", jagades evangeeliumi.

Kuigi lootsime nii poksitrenni kui õhtuse teenistuse puhul suuremat osavõttu, oli tegu siiski õnnistatud päevaga, mis tõestas, et kõiki ande saab kasutada Jumala teenimiseks.