Juuni 2019 13 1n kevadpaev
Ester Treilmann, Mustvee Betaania kogudus

Valguse Tee vabakogudusse saabus 4. mai kevadpäevale „Palve vägi“ üle 150 naise. Helen Lokuta & Co saatsid imelist ülistust. Helina-Diana Helmdorfi avapalvus oli ülestõstev. ,,Nõnda nagu linnud ei tea suunda, kuhu nad lähevad, nõnda juhin ma sind,“ oli Jumal Helinat juhatanud. Jumal kasutab neid, kes on sõnakuulelikud ja valmis teenima.
Šveitsi külaline Kathrin Larsen kutsus kõiki üles palvetama laste, lasteaedade, koolide, ülikoolide, kutsekoolide, kaitseväeteenistuse, laagrite, kõigi kohtade eest, kus meie lapsed ja noored viibivad üle Eesti. Emade palved kannavad lapsi elust läbi.
Kathrin juhib Euroopas ja Iisraelis emade palvevõrgustikku, mis on tegutsenud juba 20 aastat. Tema abikaasa vanaema oli pärit Tallinnast. Ta palvetas põlvili ühes pargis oma esiisade eest, kui Jumal kõnetas teda. Palve eelkäijate pärast avas ukse siia.
Kathrin rääkis, et Jumala Vaim õpetas teda palvetama. Eestpalvel on suur osa meie elus, aga sageli astume Jumala ette oma nõudmistega ja unustame, kellega me räägime. Jah, ta on meie kallis Issi, taevane Isa, aga ta on ka Looja – meie Kuningas.
Mind puudutas nelja palvesammu mudel:
Kiitus – on alati palve algus. See on Jumala nime kõrgeks tõstmine.
Ülestunnistus – palves võib Jumal näidata meie elu valupunkte. Pane need kohe tema palge ette ja otsi andestust ning sul on magus palveelu.
Tänu – toob rõõmu südamesse ja kasvatab usku. See on nagu treening, mida vajad vormis püsimiseks.
Eestpalve – me oleme Jumala preesterkond, ka Jeesus ja Püha Vaim palvetavad meie eest.
Kõigile üllatuseks saime nende nelja sõna esitähtedest sõna KÜTE. Jumal annab meile seda kütet palvete läbi. Kümme neitsit vajasid õli lampidesse, et peigmehele vastu minna. Viis laiska ei jõudnudki kohale. Aga viiel oli see olemas, sest nad olid hoolsalt valvanud.

Kogu päeva saatsid ülevoolavad palved, kiitus ja tänu. Paljud tundsid Püha Vaimu ligiolu ja juhtimist, said parandatud oma haavadest ja kibestumisest.
Karin Raja ja mitmed teised tunnistasid, kuidas Jumal on teinud nende elus võimatu võimalikuks. Ta tegutseb iga päev meie elus: aidates me lähedasi, parandades haigeid, ühendades peresid, muutes meid ja olukordi meie ümber. Kui palju on meis seda lapselikku usaldust, et tema otsus on parim? Kas suudame kõik Jeesuse risti alla maha panna ja siis tõusta ning edasi minna?
Keegi ei läinud tagasi tühjalt, vaid sai täidetud uue innu, palveväe ja armastusega, mida kanda edasi koju, töökohta ja kõikjale, kus iganes liigume. Ühine palve ja Jumala kõrgeks tõstmine toob meid lähemale üksteisele. Kogudused Eestimaal ärkavad!
Täname kõiki, kes tulid kevadpäevale, teenisid sõna, tunnistuste ja maitsva toiduga. Issand tasugu kõigile!