12/2011 Pilvi Preisfreund Avispealt

Tänavu pühitseme Avispeal juba 15. jõule. Kui siia tulime, olid lapsed väiksed ja jõululaua jaoks aega õieti ei jäänudki. Nüüd pöördume tasapisi jõulutoitude poole. Seda ka põhjusel, et kui oleme õhtu otsa jahedas kirikus olnud, siis on hea midagi sooja süüa. 23. detsembril on veel meie pere jõululapse – pesamuna Taanieli – sünnipäev. Seepärast teeme siis ka kräsupea kooki, mille valmistamine on imelihtne ja kook on vaieldamatult meie pere lemmik.

.

2 pakki šokolaadiküpsiseid (tavalised Selga küpsiseid)

3 pakki valgeid küpsiseid

700 g hapukoort

suhkrut

mandariine

virsiku kompotti

šokolaadiglasuuri jaoks:

30 g võid

5 spl piima

5 spl kakaod

5 spl suhkrut

Valmistamine: lao tumedad küpsised alusele koogi põhjaks. Valged küpsised purusta kaussi, lisa hapukoor, maitse järgi suhkrut, tükeldatud mandariinid ja virsikud. Sega ja tõsta lusikaga pruunidele küpsistele. Glasuuri jaoks sega kõik komponendid ja keeda segu tasasel tulel umbes 5 minutit. Tõsta glasuur lusikaga koogile. Lase koogil üle öö külmkapis seista.