05/2015 05 ermo
Ermo Jürma, Teekäija toimetaja

Eesti vanima kristliku ajakirja Teekäija teekond on kestnud juba 111 aastat!

EKB Liidu häälekandjana on ta nagu visiitkaart, mis soovib pakkuda tervikpilti meie usuliikumise hetkeolukorrast ja arengutest, meie kogudustest ja inimestest. Meie-tunde kujundamisel ja osaduse hoidmisel on ta tribüüniks, kus me üksteist kuulame ja üksteisele kirjutame.

Minu töölaua kõrval oleval riiulil on Teekäija viimased 25 aastakäiku – kümne tegevtoimetaja ja sadade vabatahtlike kaastööliste poolt koostatud lõpetamata koguteos. Verba volant, scripta manent – jutt lendab tuulde, kirjutatu jääb. Veerandsajandiga on numbrite kujundust mitmel korral muudetud, must-valgest väljaandest on jõutud neljavärvitrükini, lisandunud on interneti kodulehekülg. Kogu (meedia)maailm meie ümber aga areneb aina edasi.

Verba volant, scripta manent – jutt lendab tuulde, kirjutatu jääb.

Paljud meie lugejad on leidnud Teekäijas ustava kaaslase oma usuteekonnal. Eluterves usuliikumises saab ka tulevikus olema hulk õdesid-vendi, kes ei saa või ei taha olla valvel facebookis ja listides, vaid eelistavad paberväljaannet. Mitmed on väljendanud tänu oma ajakirja eest, mida saab igal kuul oodata, oma käega katsuda, värske numbri trükivärvi nuusutada. Seal on hea üle lugeda, alla joonida, kaasa mõelda ja seda on lihtne edasi ulatada.

Teekäija on piirdunud valdavalt „eesti" autorite ja „eesti" fotodega – ehkki internetist oleks tunduvalt lihtsam mõne hiireklikiga palju huvitavat kokku miksida.

Iga numbri raudvaraks on jutlus ja piibliseletus. Aastatega esitame aina terviklikuma pildi rikkalikust kristlikust elust ja Piibli õpetusest. Kõnnime läbi kirikuaasta tähtpäevade.

Peame oluliseks, et meie Liidu ametlikud teadaanded, konverentside pöördumised ja suurürituste põhiettekanded jõuaksid ka nendeni, kes ise osaleda ei saanud.

Nimeliselt tutvustame tööd alustavaid pastoreid ja meenutame neid, kes on jõudnud eesmärgile.

Eriline rõõm on meil inimestest, kes on avanud lahkelt oma usuelu kogemusi – täitnud Kristuse korraldust, anda tunnistust lootuse kohta, mis neil on.

Liidu tööharud – KUS, LNK, Valduste OÜ, Sõbra Käsi, muusika- ja naistöö, misjonikeskuse ettevõtmised – on aasta vältel mitmel korral vaatluse all.

Jälgime aktuaalseid ilminguid Eesti ühiskonnas ja laias maailmas. Kindla koha on leidnud pere- ja suhteteemad.
Märtsikuu number pöörab suuremat tähelepanu Liidu tööharudele. Juunis toimuvaks suvefestivaliks ilmub taas evangeelne erinumber.