12/2015 14 kaimar t99l
Kaimar Kepp, Tartu Kolgata kogudus

Kui mind aednikutööd tegema kutsuti, pidin endale esmalt „katsepõllu“ leidma. Katsetamiseks sobis minu oma sünnikodu aed. Algul olid tulemused ülemäära entusiastlikud või teiste jaoks liialt üllatavad. Olin agressiivne ja sattusin hoogu. Nüüd on antud tarkust ja natuke hoogu maha võetud. Kogemusi on juurde tulnud. Käin tellimuse peale hekke pügamas, viljapuid lõikamas, mõnikord tuleb ka muru niita.

Sel aastal on mind kõnetanud õunapuu. Õunapuul, samamoodi nagu taevariigil, on olemas juur. Juur on Kristus. Aedniku töö on eemaldada õunapuu võrast kõik sobimatu: kuivanud oksad ja võrsed, mis viljade valmimist raskendavad. Need võtavad võrast suure osa toitaineid ja viivad ära. Taevaisa teeb samamoodi: ta eemaldab kuivanud oksad ja poogib haljastele kohtadele uusi inimesi.

Ühes lühifilmis olid laua taga messiaanlik juut ja kristlasest araablane – Jeesuse järgijad mõlemad. Nad suutsid sõbralikult jagada seda, mis nende elus toimunud oli. Nad oli sõbrad. Enne olid nad rindejoone eri poolel, nüüd aga sõbrad. Neid ühendab Jeesus.

Oma aednikutöös olen jaganud palju kordi ka aia pererahvale sõnumit, et Jeesus Kristus on maailma ainus lootus ja ühendaja. Minu töö võtab tavaliselt mitu tundi või päevagi aega ning mitmel pool käin mitu korda aastas erinevaid töid tegemas. Vestlusi on olnud erinevaid, aedade peremehi igasuguseid. Kui mõni on jaganud muret, siis olen need palved toonud koguduse iganädalasse eestpalvetuppa. Olen ka jaganud „Taevaisa kirja“ –, milles on armastuskirjana sõnastatud Piibli mõtted Jumala Isa armastuse ja päästeplaani kohta (vt kõrvallehel). See on neid kõnetanud. Mõned on otse midagi küsinud, mõned on pärast helistanud.

Enne aednikutööle minemist oleme perega ikka palunud, et Jumal läkitaks just nende inimeste juurde, kellele Taevaisa tahab oma päästet kuulutada. Palun, et Taevaisa annaks mulle tarkust ja jõudu olla tõetruu tunnistaja, nagu on kirjas Piiblis: „Tõetruu tunnistaja päästab hingi, aga kes sepitseb valesid, petab“ (Õp 14:25). Tõde kutsub ka meeleparandusele. Igatsen, et Issand juhiks minu igapäevast tööd jätkuvalt nii, et saaksin aidata inimestel välja tulla nende raskustest, pimedusest ja elu igapäevasusest taeva ligiolusse.

Kaimar Kepp (44) on Tartu Kolgata koguduse liige, abielus, kolme lapse isa