02/2015 24 pp- ajaleht
Silja Eigi

Rakvere Karmeli Koguduse usin pop-rock-koori eestvedaja ja tänavuste Piiblipäevade üks päevajuhtidest Irina Pikat meenutab 17 aastat tagasi toimunud Piiblipäevi.

„Usun, et 1998. a Piiblipäevad on olnud mu elu kõige meeldejäävamad. Kõige eredam ja põnevam kogemus oli vaieldamatult olla osa PP-ajalehe „Põlevad sõnumid" toimetusest. See oli väike ajaleht A5 formaadis (8 lehekülge) ja ilmus kahel päeval ning hinnaks oli 2 paberraha (iga ostja sai otsustada, kui suure väärtusega paberraha ta selle eest on nõus andma). Lehes kajastasime värskeid uudiseid, kuulutusi, tegime intervjuusid ja panime kirja kõike, mis tol hetkel tundus põnev ning kirjutamist väärt. Kuna lehe valmimine pidi toimuma väga kiirelt, siis enamus ajast me kas jooksime mööda hoonet ringi, ajades taga huvitavaid lugusid ja inimesi, või istusime toimetuses ja proovisime kõike seda olemasoleva tehnikaga kokku panna."

Naljatades meenutab Irina veel pidulikku lõpu-show'd, milles ta pidi kehastama Kristuse pruuti. Selga tuli panna ehtne pruutkleit. Pähe tehti uhke soeng, mida kattis pikk loor, käes kunstlilledest pruudikimp, ning kõigele lisaks ehtis Irinat paistes ja sinine nina, mille ta eelmisel õhtul pallimängus oli õnnetul kombel vastu metalltoru joostes saanud.