06/2015 14 tuldi p99rdesse
Silja Eigi, Rakvere kogudus

Rakveres 29.–31. mail toimunud Piiblipäevade noortefestivali motoks oli „Pöördes". Festival ei olnud aga sugugi esimest korda Virumaal, vaid ka 17 aastat tagasi oli PP toimumispaigaks just meie linn. Festivali teema saadi Rakvere Karmeli koguduse noorteõhtutest, mis kannavad samuti nime „Pöördes". Usume, et Jumal on kutsunud meid kõiki olema vaimustatud sellest, mida tema teeb.

Noortefestival pälvis erilist tähelepanu toimumispaiga tõttu. Nimelt oli selleks vana kolmekorruseline sõjaväehoone, mille kaks ülemist korrust seisid enne festivali täiesti tühjana, kuid viimase kuu jooksul hoolitses umbes 30-liikmeline vabatahtlike meeskond selle eest, et toimumispaik saaks puhtaks ja kujundatud noortele tuttavas hipsterlikus stiilis. Teisel korrusel asus nii peakoosolekute saal kui ka Kunda Koguduse Friendship kohvik. Kolmandat korrust kasutati reedeõhtuseks kontserdiks ja laupäeval toimunud seminarideks.

Piiblipäevade kolme päeva sisse mahutati huvitavaid seminare, töötube, rohkelt head muusikat ja otse loomulikult ka suurepärased jumalateenistused.

Peakõnelejate hulgas võis lavalaudadel näha häid jutlustajaid, nende seas näiteks Allan Kroll ja Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen, kes kõneles avakoosolekul kolmest K'st – kompetents, kontaktid ja komplekssus ehk kuidas olla kontaktiks inimeste ja Jumala vahel. Põnevaid inimesi sai kuulata ka seminarides. Nende hulgas astusid üles Gunnar Mägi, kes rääkis kutse ja eluvalikutest, ja Peep Saar, kelle seminar oli suunatud noormeestele ning sellele, kuidas elada mehiselt ja olla mehine. 14 peaqsaal

Lisaks Piiblipäevade majabändile Püha Müristus tegid muusikat veel neli bändi. Laupäeva õhtul astus ülistusõhtuks lavale Iidlast tulnud ülistusbänd, kes oli spetsiaalselt selleks korraks võtnud oma repertuaari eestikeelsed laulud. Pühapäeva hommikusel pühendumisteenistusel tegi muusikat Juhan Ungru oma bändiga.

Eriliseks muutis PP15 festivali veel pühapäeval toimunud perepidu „Erilise Lapse Kingades", mis julgustas märkama ja aitama erivajadustega lapsi ning noori meie ümber. Perepeo programm algas PP hoones ja liikus õhupalli-rongkäiguga edasi Rahvamaja parki, kuhu olid üles pandud batuut ja ette valmistatud seiklusrada, sai sõita poniga või proovida vigurrattasõitu, ning otse loomulikult ei puudunud peolt ka suhkruvatt ja pannkoogid.

Piiblipäevade 2015 meeskond tänab kõiki, kes toetasid festivali ja hoidsid seda püsivalt palves. Ilma palvete ja toetuseta poleks selleaastane PP olnud pooltki nii kõnekas ja meeldejääv ning seetõttu oleme ka meie väga tänulikud kõigile abilistele.

15 trummar

14 beno kudrin

 

15 no-longer

15 tehnikaga