06/2017 15 1
Jakob Gill, Piiblipäevade 2017 projektijuht

2.–4. juunil toimusid Tartus Eesti Maaülikooli spordihoones 39. Piiblipäevad. Sel aastal oli teemaks „Elu parimas vormis”. Festivali läbis piiblisõna: „Sest kehalisest harjutamisest on vähe kasu, aga jumalakartus on kasulik kõigeks ning sellel on praeguse ja tulevase elu tõotus” (1Tm 4:8). Sajad noored said kuulda nii füüsilisest kui vaimulikust vormist.

Toimusid koosolekud koos ülistus- ja sõnumiosaga, laupäeval viidi läbi seminarid, kus arutleti erinevatel põnevatel ja sisukatel teemadel: „Elu parimas ... deprekas?”, „Elu parimas suhtes”, „Näost näkku juhtimisest”, „Ujud või upud?”. Samuti korraldati väliüritused: MiniFest ja discgolfi turniir.

Piiblipäevade tervik oli meeldejääv. Elu parima vormi teema lahtimõtestamiseks pakkusid Tähtvere linnaosa servas – künkal asuv Maaülikooli sporditempel ja park sobiva taristu. Huvitav oli kuulda, et aastaid tagasi saadi nägemus, et just see hoone saab olema ühel päeval kui kirik künkal. 15 2

EKB Liidu president Erki Tamm ütles esimesel õhtul, et kui me laseme Jumalal endis tegutseda, siis tema viib meid enda poolt kavandatud parimasse vormi. Viimasel hommikul julgustasid Tartu 3D koguduse pastorid Rando Kangro ja Meego Remmel ütlema „jah” Jumalale ja „ei” pimedusele, olema radikaalne Jeesuse järgija ning hoidma oma vaimulikku vormi.

Hea oli näha, et kui laupäeval toimusid väliüritused, siis oli võõraid uudistajaid ja neid, kes tulid oma silmaga kristlasi vaatama. Mitmed neist jäid ka õhtusele koosolekule.

Discgolfi turniiri korraldaja Siimeon Elias Pilli:
Sellel aastal saime Piiblipäevade ajaloo jooksul esimest korda korraldada discgolfi (kettagolf – toim) turniiri. Jõukatsumise eesmärk oli pakkuda PP rahvale lõbusat ja aktiivset vaheldust koosolekutele ning seminaridele. Muidugi oli ka soov jõuda inimesteni, kes polnud varem Piiblipäevadel käinud. Meie eesmärgid seoses turniiriga täitusid ootuspäraselt. Kokku oli osalejaid umbes 30. Üldine tagasiside oli positiivne ja sellega kaasnes soov teha midagi sarnast igal aastal. See oli suurepärane viis viia kristlasi ja mittekristlasi kokku loomulikus keskkonnas. Samaaegsalt saime ka tutvustada maailma ühte ägedamat sporti inimestele, kes polnud varem sellest kuulnudki! 15 3

MiniFesti abiline Heli Raun:
Paralleelselt discgolfi turniiriga toimus Tähtvere dendropargis MiniFest. See oli võimalus linnanoortele – tulla ja saada osa mõnusast suve algusest koos Piiblipäevade noortega. Pargis toimusid erinevad tegevused – mõned aktiivsed ja mõned vähem aktiivsed. Seal olid erinevad käsitööpunktid, toidukohad, elav muusika, teadusteater, sportlikud väljakutsed, teadmisi laiendavad töötoad. Nende läbiviijad olid nii kristlased kui ka mittekristlased. Lisaks toimus festivalil võistlus, kus Tartu pastorid panid end erinevatel aladel proovile. Oli kohal ka palju mittekristlasi, kes tulid hiljem õhtusele koosolekule.

Igal õhtul oli kümneid noori, kes tulid eestpalvele. Oli neid, kes palvetasid päästepalvet, aga väga palju neid, kes igatsesid oma usuelus uut sammu teha. Noored said kaaluda, kas nad on vaimulikult elu parimas vormis või tuleb midagi oma elus muuta, et sinna jõuda.

Pühapäeva hommikul toimus koos Tartu kogudustega ühine jumalateenistus, millele järgnes pühalik ristimisteenistus Emajõe kaldal.

Oli väga meeldejääv nädalavahetus ja Jumal oli oma Vaimu läbi eriliselt kohal! Täname kõiki, kes andsid oma osa selleks, et PP17 võis toimuda, ning kõigile, kes kandsid seda palves!
Järgmise PP-ni!

15 615 4

15 7