02/2016
Pēteris Eisāns, kampaania juht

Soovin öelda suur AITÄH kõigile ühenduse Baltic Global Initiative korraldatud kampaaniast „Täht idas” osavõtnutele!
Aitäh, et te reageerisite! Aitäh, et te ei löönud kartma! Aitäh, et te ei kahelnud! Aitäh, et te innustusite! Aitäh, et te ei olnud ükskõiksed! Aitäh, et te ei jäänud kõrvalseisjaks! Aitäh, et te armastate lapsi! Soovin avaldada erilist tänu neile, kes osalesid juba teist aastat järjest. Mõnel üritusel esimest korda osalemine on põnev, aga teha seda korduvalt, nõuab juba teatavat veendumust ja pingutust. See nõuab oma väärtuste ellu viimist. Aitäh!

Jõulueelses kingituskarpide kogumises osalesid kogudused, koolid, lasteaiad, ettevõtted, vabaühendused, mõttekojad, eraisikutest annetajad. Enam kui 100 inimest toetas kampaaniat oma vabatahtliku tööga. Leedukad lõid kampaanias kaasa tänavu esimest korda, eestlased suurendasid aga oma karpide arvu võrreldes mullusega viis korda. Läti karpide arv vähenes. Uutesse kohtadesse, Egiptusesse ja Maltale, ei olnud kingitusi võimalik saata, sest me ei saanud kokku plaanitud arvu karpe. Oma koostööpartnerite juurde Jordaaniasse saatsime 12 meetri pikkuse konteineri Süüria ja Iraagi laste jaoks.

Tänavu kogusime 3560 karpi (10 võrra rohkem kui mullu). Miks ei õnnestunud neid veel rohkem koguda? Võiks nimetada mõningaid tehnilisi viperusi, kuid peamine põhjus oli keskkond. 2014. aastaga võrreldes on Euroopas tugevalt muutunud poliitiline foon. Sõna „põgenik” tekitab nüüd diametraalselt vastupidiseid eredaid seoseid ja tundeid. Ka see, et kampaania alguses toimus Pariisis üks Euroopa verisemaid terroriakte, suurendas ühiskonnas ärevust. Seepärast ei leidnud osa esimeses kampaanias aktiivselt osalenud inimesi enam motivatsiooni. Nii on 3560 hea tulemus. Aitäh kõigile teile, kes te ühiskonnas valitsevale segadusele vaatamata osalesite!

Kas 2016 . aasta novembris toimub kampaania „Täht idas” uuesti? Kui maailmas ei tule üleüldist rahu, siis püüame ilmselt kampaaniat uuesti korraldada. Veebruaris saadab ühendus Baltic Global Initiative rühma vabatahtlikke abistama Jordaania partnereid karpide laialijagamisel. Nad kohtuvad isiklikult laste ja peredega.
Jääge meiega! Koos suudame maailma õnnistada!