05/2017 24 ema lapsega

Kui armas Jumal ema lõi, tegi ta kuuendal päeval juba ületunde. Siis ilmus üks peaingel, vaatas veidi pealt ja ütles: „Armas Jumal, Sa meisterdad seda figuuri juba üsna kaua!” Aga Jumal vastas: „Aga vaata neid tellimuslehe erisoove! Ta peab olema kergesti hooldatav, aga mitte plastmassist. Tal peab olema 160 liikuvat osa, närvid kui terasköied. Selline süli, kus mitu last saab korraga istuda, aga ise peab ta mahtuma lapsetooli. Tema selga peab saama laduda kõike. Valdavalt peab ta elama kummargil, aga ei tohi saada seljavalu. Tema trööstimine peab ravima kõike, muhust kuni südamevaluni. Tal peab olema kuus paari käsi...”

Peaingel raputas pead ja arvas: „Kuus paari käsi – see pole võimalik.” Armas Jumal vastas: „Need kuus paari käsi ei valmista mulle mingit muret, küll aga kuus paari silmi.” Peaingel küsis nüüd: „Kas need kuuluvad standardmudeli juurde?” Ja armas Jumal noogutas: „Esimene silmapaar peab nägema läbi suletud ukse, kui ta küsib: „Mis te seal toas teete?” – teab ta seda juba ammu. Teine paar on kuklapoolel, nendega näeb ta seda, mida ta näha ei tohi, aga teadma peab. Ja loomulikult veel kaks silma, millega ta suudab vaadata otsa jonnivale lapsele ja siis öelda: „Ma mõistan sind ja armastan sind väga!” – seejuures sõnagi lausumata.” „Oh Issand!”, ütles peaingel ja tõmbas teda kergelt varrukast, „mine nüüd magama ja jätka hommikul!”

Armas Jumal aga vastas: „Ma ei saa, sest ma olen praegu loomas kedagi, kes on mulle võrdlemisi sarnane. Just sain valmis sellega, et ta arstib ennast ise. Ta saab keeta kõigile nende lemmikrooga. Ta suudab kolmeaastast veenda, et värvipliiats pole söödav. Ta viib kuueaastase nii kaugele, et see hakkab enne sööki käsi pesema. Ta seletab kümneaastasele, et jalad on peamiselt kõndimiseks ja mitte trampimiseks.”

Peaingel kõndis aeglaselt ümber mudeli, vaatas tähelepanelikult ja ohkas siis: „Õrn, liiga õrn!”
Kuid Jumal ütles: „Aga väga sitke! Sa ei usu, mida kõike suudab ta teha ja taluda!” Peaingel küsis: „Kas ta oskab ka mõelda?” Armas Jumal naeratas: „Mitte üksnes mõelda, vaid ka diskuteerida, kohut mõista ja kompromisse sõlmida – ning unustada.”

Peaingel küsis veel: „Seda kõige suudaks ju ka üks robot. Miks Sa vaevad end selle mudeliga nii kaua?” Armas Jumal selgitas jälle: „Masin oleks külm ja puine. Emal on tunded, ta jagab soojust, armastust, kindlustunnet, kannatlikkust, troosti. Ta väljendab oma tundeid ja edastab neid teistele. Ta on nagu päike maailmale. Ilma temata asjad ei liigu. Kõik vajavad teda.”

Viimaks peaingel kummardas ja libistas sõrmega üle silma ja põse. Siis ta hüüdis: „Siit lekib! Midagi jookseb välja. Ma ju ütlesin Sulle, Sa üritad liiga palju sellesse mudelisse pakkida.” Kuid Jumal selgitas: „See ei ole lekkiv koht. See on pisar. See jookseb rõõmus, leinas või pettumuses, valus või mahajäetuses. Pisarad on tagavaraventiil!”

Siis ütles peaingel, täis imestust: „Armas Jumal, Sa oled geenius!” Jumal naeratas mõtlikult ja ütles: „Ma tean. Ja seepärast ongi üks hea ema minu sarnane.”
http://pfarre-wels-hlfamilie.dioezese-linz.at