04/2017 13 s99gilauaosadus Giaga 1

Märtsi lõpus ja aprilli alguses külastas EKB Liidu president Erki Tamm Gruusiat, et aastatepikkuseid suhteid sealse baptistiliiduga süvendada ning leida ühistööks uusi valdkondi. Temaga koos olid reisil kaasas liidu töövaldkondade juhtidena Mirjam Link, Helina Voogne ning Meelis ja Karita Kibuspuu.

Gruusia Evangeelsete Kristlaste Baptistide Liitu kuulub 30 kogudust umbes 700 liikmega. Aastaid tagasi liit lõhenes ja veel täna teevad vanad haavad valu. Näidetena julgustavatest arengutest on eraldi jäänud koguduste ühinemine liiduga, aga ka Tbilisi uue kiriku ehituse peatne lõpuleviimine.

„Külastasime kogudusi Goris ja Kareli lähedal, kohtusime baptistiliidu töötegijatega ning nelipühi kiriku juhtidega. Jagasime, mida Jumal on Eestis tegemas,” rääkis Erki Tamm. „Gruusiast võib kujuneda meie liidu jaoks maa, kus saame misjonitööd veelgi tõhusamalt toetada. Elatustasemete erinevus loob selleks majanduslikke eeldusi. Kuid eelkõige tunnen, et Jumal kutsub meid kaastööle oma Kuningriigi selles osas,” lisas Erki Tamm.

Senise koostöö jooksul on mitmel aastal Eestit külastanud siseriiklike põgenike perede lapsed Margus Einlo organiseerimisel. Samuti on toetatud sealse kristliku internetiraadio töö arengut.