02/2016

Kõrgem Usuteaduslik Seminar korraldab 7.–8. aprillil Tartus kevadkonverentsi „Elevandituba – kristliku tõe relevantsusest ühiskonnas”.

Ingliskeelses kultuuriruumis öeldakse, et toas on suur elevant (kelle olemasolust kõik teavad, aga keegi ei räägi). Sellest on tuletatud konverentsi sisu kontseptsioon, mille käigus otsitakse tasakaalu kristliku tõe ja nüüdisaegse ühiskonna arusaamise vahel. Küsitakse, kuidas rääkida olulistest teemadest arusaadavalt ja tähendusrikkalt nii koguduses kui ilmalikus maailmas. Ebamugavust ei tunta ka vastuoluliste teemade ees. Osalejatel on võimalik esitada küsimusi ja valida nende seast kõige olulisemad välja ühiseks aruteluks.


Hommikustes aruteludes astuvad vastakuti üles kaks uue põlvkonna pastorit Peep Saar ja Jakob Remmel, nende järel vastavad küsimustele seminari õppejõud Toivo ja Einike Pilli, Meego Remmel ja Peeter Tamm. Pealelõunastes interaktiivsetes mõttekodades aitavad teemasid avada lisaks õppejõududele ja mitmetele vilistlastele ka põnevad külalised. Mõttekodade teemaks on näiteks „Igal perel oma saladus”, „Kas või kuhu on kadunud eestlase väärikus?”, „Omad ja võõrad” või „Kogudus, olgu. Aga milleks liit?”
Loomulikult ei puudu konverentsilt muusika, jumalateenistused, kohvikuosadus ja eestpalve- ning mentorvestluse võimalus. Ülistust juhib sellesuvine PP bänd – konverentsile tulijatel on esimene võimalus Piiblipäevade tunne sisse saada. Reedese õhtukontserdi esineja on veel saladus, jälgige reklaami seminari FB lehel!

Eelkõige on selleaastane kevadkonverents suunatud noortele täiskasvanutele, aga konverentsile on oodatud kõik huvilised. Konverents toimub Seminari hoones (Annemõisa 8, Tartu). Õigel ajal registreerunutele pakume ka majutusvõimalust. Küsi lisainfot ja pane ennast kirja aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või telefonil 5186219.