Pastoriprouade jõulumaiused
12/2018
Pehme piparkook
Margit Järveots, Leisi Baptisti kogudus
Sega omavahel 7 dl nisujahu, 1 spl söögisoodat, 5 dl suhkrut, 3 tl piparkoogimaitseainet. Kuivainete hulka lisa 5 dl kefiiri,1 dl pohlamoosi ning 150 g eelnevalt sulatatud ja jahutatud võid. Sega tainaks, vältides liigset töötlust. Tainas vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Jäta kook jahtuma.
Katte valmistamine. Selleks vahusta 50 g toasooja võid, 200 g maitsestamata toorjuustu, lisades 3 tl tuhksuhkrut ja 1,5 tl vaniljesuhkrut. Määri kate koogile ja lase 1 tund külmkapis seista. Koogi kaunistamiseks võid kasutada jõhvikaid ja purustatud kreeka pähkleid.